Welkom op Uitvaart-Leiden

Geen geld voor uitvaart

Als de overledene niet verzekerd was en geen geld heeft nagelaten voor de uitvaart, dan zijn in principe de directe nabestaanden hiervoor verantwoordelijk. Op het moment dat deze hier ook geen geld voor hebben schrijft de Wet op de Lijkbezorging voor dat de gemeente de uitvaart dan moet betalen.

Op het moment dat de gemeente Leiden de uitvaart moet regelen zal er vaak worden gekozen voor een sobere uitvaart. Als de overledene zijn of haar wensen heeft nagelaten met betrekking tot de keuze tussen begraven of cremeren dan zal de gemeente proberen dit te realiseren.

De gemeente kan, ook na de uitvaart, proberen om de kosten van de uitvaart alsnog te verhalen op de nabestaanden. Deze rekening kan uiteindelijk nog hoger uitvallen dan wanneer nabestaanden het zelf geregeld hadden.

Uitvaart vanaf 1.875 euro

In Leiden kan je al een compleet verzorgde uitvaart regelen vanaf 1.875 euro. Binnen dit pakket vallen onder andere het overbrengen van de overledene naar een uitvaartcentrum en het crematorium. Het verzorgen van de overledene en de crematie. Na een maand kan je bij het crematorium de as van de overledene ophalen. Bestel dit pakket op www.budgetcrematie.nl/direct of bel met nummer 088 - 605 1206

Bijzonder bijstand

Het is mogelijk om bij de gemeente Leiden bijzondere bijstand aan te vragen als er te weinig geld is om de uitvaart mee te financieren. De gemeente keert dan eenmalig een bedrag uit om de nabestaanden te helpen. Aan deze bijzondere bijstand zijn wel een aantal voorwaarden verbonden.

Kijk voor meer informatie en de aanvraagprocedures op de website van de gemeente Leiden. Neem voor vragen contact op met de het team Werk en Inkomen van de gemeente op het nummer 14071.

Geld inzamelen bij je omgeving (crowdfunding)

Heb je geen geld of onvoldoende geld om de uitvaart van je wensen te bekostigen? Dan kun je overwegen om de hulp in te schakelen van je omgeving. Er zijn tegenwoordig steeds meer sites waar mensen een inzamelingsactie kunnen starten, zogenaamde crowdfunding sites. De site UitvaartDonatie.nl richt zich helemaal op inzamelingsacties voor uitvaarten.

Het mooie van UitvaartDonatie.nl is dat je niet alleen geholpen wordt met het inzamelen van geld, maar dat de uitvaart ook wordt uitgevoerd door een deskundige en ervaren uitvaartonderneming. Bovendien betalen donateurs geen commissie en transactiekosten zoals bij andere crowdfunding sites. Zo hebben de mensen die geld geven, de donateurs, de zekerheid dat al hun geld alleen aan een uitvaart wordt besteed.

Overlijden in regio Leiden melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206