Welkom op Uitvaart-Leiden

Geen geld voor uitvaart

Als de overledene niet verzekerd was en geen geld heeft nagelaten voor de uitvaart, dan zijn in principe de directe nabestaanden hiervoor verantwoordelijk. Op het moment dat deze hier ook geen geld voor hebben schrijft de Wet op de Lijkbezorging voor dat de gemeente de uitvaart dan moet betalen.

Op het moment dat de gemeente Leiden de uitvaart moet regelen zal er vaak worden gekozen voor een sobere uitvaart. Als de overledene zijn of haar wensen heeft nagelaten met betrekking tot de keuze tussen begraven of cremeren dan zal de gemeente proberen dit te realiseren.

De gemeente kan, ook na de uitvaart, proberen om de kosten van de uitvaart alsnog te verhalen op de nabestaanden. Deze rekening kan uiteindelijk nog hoger uitvallen dan wanneer nabestaanden het zelf geregeld hadden.

Uitvaart vanaf 1.350 euro

In Leiden kan je al een compleet verzorgde uitvaart regelen vanaf 1.350 euro. Binnen dit pakket vallen onder andere het overbrengen van de overledene naar een uitvaartcentrum en het crematorium. Het verzorgen van de overledene en de crematie. Na een maand kan je bij het crematorium de as van de overledene ophalen. Bestel dit pakket op www.budgetcrematie.nl/direct of bel met nummer 088 – 848 82 27

Bijzonder bijstand

Het is mogelijk om bij de gemeente Leiden bijzondere bijstand aan te vragen als er te weinig geld is om de uitvaart mee te financieren. De gemeente keert dan eenmalig een bedrag uit om de nabestaanden te helpen. Aan deze bijzondere bijstand zijn wel een aantal voorwaarden verbonden.

Kijk voor meer informatie en de aanvraagprocedures op de website van de gemeente Leiden. Neem voor vragen contact op met de het team Werk en Inkomen van de gemeente op het nummer 14071.