Welkom op Uitvaart-Leiden

Thanatopraxie

Thanatopraxie is een lichte vorm van balseming die sinds 2010 is toegestaan in Nederland. De naam is afgeleid van Thanos, de Griekse god van de dood. Bij thanatopraxie krijgt een overledene een behandeling die er voor zorgt dat het ontbindingsproces tijdelijk wordt gestopt. De kleur van het lichaam van de overledene ziet er na thanatopraxie meer uit zoals iemand er bij leven uitzag.

Thanatopraxie levert vooral cosmetische effecten op. Doordat de overledene er minder wit uitziet vinden sommige mensen het makkelijker om afscheid te nemen. Bij de behandeling van thanatopraxie wordt het bloed in het lichaam van de overledene vervangen door een vloeistof met een conserverende werking. De behandeling zorgt ervoor dat het ontbindingsproces voor ongeveer tien dagen wordt gestopt. Vaak is het mogelijk om een overledene zonder koeling op te baren als er thanatopraxie is toegepast.

In de infotheek van uitvaart.nl is uitgebreide informatie te vinden over de behandeling en welke stoffen er gebruikt worden. Kijk daarvoor in het hoofdstuk Thanatopraxie van uitvaart.nl. (let op, bij het artikel op Uitvaart.nl zijn ook enkele foto's te zien die duidelijk maken hoe een lichaam er uit ziet voor een behandeling en wat het resultaat is van thanatopraxie)

Overlijden in regio Leiden melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206