Welkom op Uitvaart-Leiden

Wat doet een uitvaartondernemer

Een uitvaartondernemer helpt families om op een goede manier afscheid te nemen van hun dierbare. In de dagen tussen het overlijden en de uitvaart moeten tientallen zaken worden geregeld. De uitvaartverzorger is de persoon die het overzicht houdt en die families handreikingen doet om op een geheel eigen wijze afscheid te nemen.

Een goede uitvaartverzorger is iemand die zichzelf niet op de voorgrond plaatst. Er zijn helaas nog wel eens families die in de dagen na de uitvaart alleen maar vragen krijgen wie toch die uitvaartverzorger was die steeds op de voorgrond trad. Een goede uitvaartverzorger werkt geen vaste lijst met protocollen af waardoor elke uitvaart er precies hetzelfde uitziet. Een goede uitvaartverzorger is in staat om te horen en aan te voelen wat wel of niet bij de nabestaanden past.

Na de melding van overlijden komt de uitvaartverzorger langs om de eerste zaken te bespreken met de familie. Het zal dan gaan over de keuze van de kist, het verzorgen en opbaren van de overledene en de keuze voor begraven of cremeren. In de dagen erna zal de uitvaartverzorger met de familie onder andere kijken naar de rouwkaarten, rouwadvertentie, de invulling van de plechtigheid, de keuze van het rouwvervoer en de condoleance.

Op uitvaart-leiden.nl is uitgebreide informatie te vinden die kan helpen en inspireren om een uitvaart helemaal naar eigen wens en smaak in te vullen. Een goed afscheid speelt een hele belangrijke rol in het rouwproces. Er zijn diverse zaken die kunnen helpen om een uitvaart helemaal in eigen stijl te laten plaatsvinden. Hoe meer mensen zelf weten over de mogelijkheden, hoe persoonlijker en eigen de uitvaart kan zijn. Op deze site is bijvoorbeeld informatie te vinden over de locaties waar een uitvaartplechtigheid gehouden kan worden. Natuurlijk kan dat in de aula van de begraafplaats, het crematorium of uitvaartcentrum. Maar als er thuis voldoende ruimte is kan het ook thuis of ergens in een kroeg in Leiden. Datzelfde telt voor de condoleance, ook daarvoor kunnen nabestaanden kiezen uit tientallen condoleance locaties in Leiden. De meeste mensen kennen de traditionele rouwauto’s, maar er is veel meer mogelijk op het gebied van rouwvervoer in Leiden. Zo kan de familie de overledene vervoeren met de fiets, bus, motor, trike of zelfs met een speciale rouwkoe.

Kijk in de infotheek van uitvaart-leiden.nl voor alle onderwerpen die te maken hebben met het thema uitvaart in Leiden.

Overlijden in regio Leiden melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206